h

Debattenserie ‘SP in debat met ...’

13 januari 2013

Debattenserie ‘SP in debat met ...’

Op zondag 27 januari start de SP een nieuwe debattenserie getiteld “SP in debat met …” over actuele politieke onderwerpen. De debatten vinden plaats in Wijkcentrum WVT aan de Talinglaan in Bilthoven, en ze beginnen om 14.00u. De titel van het eerste debat luidt “Liberalisme en socialisme: vrijheid in het geding?”. Onder leiding van Utrechts filosoof Harm van der Gaag gaan journalist Tiers Bakker en VVD-statenlid Eric Balemans met elkaar in debat.

Afdelingsvoorzitter Anne-Marie Mineur: “De aanleiding voor dit initiatief lag in onze ergernis over de verkiezingsdebatten die we afgelopen jaar op TV zagen. De wereld staat in brand, en de media kunnen het alleen maar hebben over de vakantiekiekjes van de lijsttrekkers. In plaats van een serieus debat te organiseren waarin politici aan de tand gevoeld worden over hun plannen met dit land, kregen we een talentenjacht te zien — “Holland’s next MP”.

Dat willen wij anders doen. En dus kiezen wij voor een eigen insteek. We gaan in gesprek met tegenstanders, maar dan ook nadrukkelijk in gesprek. Het wordt niet gemakkelijk ‘effe lekker scoren voor de bühne’, er moeten echte vragen en echte antwoorden komen. En uiteraard verwachten we dat er onder de aanwezigen ook mensen zullen zijn die willen meedoen aan het gesprek. Daar is ook ruimte voor. We organiseren deze bijeenkomsten dan ook niet alleen voor onze eigen achterban, maar voor iedereen die serieus wil nadenken over hoe het nu moet met Nederland. We zijn blij dat WVT zich bereid heeft verklaard om ook op zondagmiddag open te zijn voor deze bijeenkomsten.”

Na het eerste debat over liberalisme en vrijheid heeft de SP nog debatten op de rol staan over onder andere de vakbond, economische theorieën, kunst, zorg en welzijnswerk. De toegang tot de debatten is gratis.

U bent hier