h

Menno Boer voert actie “1 voor OV” aan

12 april 2012

Menno Boer voert actie “1 voor OV” aan

Biltse buschauffeur Menno Boer zal op zaterdag 14 april woordvoerder zijn voor de actie “1 voor OV” die de SP in Utrecht organiseert. Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) dreigt een fors deel van het busvervoer te schrappen bij wijze van bezuinigingen. Voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, gaat dat ingrijpende gevolgen hebben.

Menno Boer is commissielid voor de SP in de gemeente De Bilt, en hij wordt op 23 april geïnstalleerd als statenlid in Provinciale Staten van Utrecht. Boer: “Het BRU wordt eind dit jaar opgeheven, dus wat ze nu doen, is over hun graf heen regeren. Vanaf 2013 wordt het openbaar vervoer overgenomen door de provincie. De provincie heeft niet alleen minder last van de bezuinigingen, het college heeft ook aangekondigd te willen investeren in openbaar vervoer. Wat het BRU nu schrapt, komt niet meer zo gemakkelijk terug.”

Vooral Utrecht en Zeist worden zwaar getroffen door deze bezuinigingsronde. De actie van aanstaande zaterdag vindt dan ook plaats opde Utrechtse lijn 1 die van Lunetten naar Zuilen rijdt. Om 13.00u verzamelen de actievoerders zich aan de beide eindpunten van deze lijn: station Lunetten en ’t Goylaan. Hier zal een recordpoging gewaagd worden om zo veel mogelijk mensen in een bus te proppen. Boer: “We roepen iedereen op om te komen laten zien dat er nog heel veel belangstelling is voor het busvervoer. Ook kunnen mensen de petitie tekenen voor het behoud van de buslijnen. Die petitie is te vinden op de website www.1voorOV.nl.”

www.1voorOV.nl

U bent hier