h

Uitnodiging Heel de Mens scholing Hoofdstuk 9: Een lerende maatschappij.

15 januari 2012

Uitnodiging Heel de Mens scholing Hoofdstuk 9: Een lerende maatschappij.

Jasper van DijkOp woensdag 1 februari a.s. komt Jasper van Dijk naar Driebergen om met ons te praten over Hoofdstuk 9; een lerende maatschappij. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van onze cursus Heel De Mens die open staat voor alle leden van de SP, en die we samen doen met de SP afdelingen Zeist, Utrechtse Heuvelrug en De Bilt. Het belooft weer een interessante avond te worden met volop ruimte voor discussie.

In hoofdstuk 9 gaan we dieper in op de standpunten van de SP over onderwijs.
Het bieden van goed en toegankelijk onderwijs voor iedereen is een van de allerbelangrijkste investeringen in de samenleving. Daarom is het een overheidstaak, daarmee voorkomen we een ontoelaatbare tweedeling in het onderwijs. Onderwijs volgen moet in beginsel gratis zijn, betaald uit de algemene middelen van de overheid.

Samen met Jasper gaan we op zoek naar de antwoorden op vragen zoals:
Wat is de taak van onderwijs, hoe is de staat van het huidige onderwijs in Nederland en hoe kan het anders en beter, hoe zijn zwarte en witte scholen ontstaan, waarom is de afbraak van de studiefinanciering slecht voor jongeren en voor ons land?

Jasper van Dijk (1971). Politicoloog. Is tweede kamerlid voor de SP en woordvoerder Onderwijs (HO, VO, HBO), Media en Defensie. Eerder was hij docent maatschappijleer en fractiemedewerker in Tweede Kamer en Europees Parlement; en raadslid in Amsterdam.

SP Profielpagina van Jasper van Dijk.

U bent hier