h

Doe mee en vul onze huurenquete in !

10 april 2011

Doe mee en vul onze huurenquete in !

De SP is weer een nieuwe actie begonnen. Dit keer zoeken we uit hoe hoog in onze gemeente de nood is aan sociale woningen. Waarom? Deze regering doet niets om meer betaalbare huizen te bouwen. Het nieuwe provinciebestuur schuift de verantwoordelijkheid door naar de gemeenten. En onze gemeente loopt ver achter op zijn dubieuze ambitie om tenminste 15% sociale woningen te bouwen. Liever laten ze dure appartementen bouwen op het Hessingterrein.

Alsof het nog niet moeilijk genoeg was, voert de regering nog wat extra wetten in. Mensen met een inkomen van meer dan €33.600 per jaar komen niet meer in aanmerking voor sociale huur. Dit dankzij een nieuwe regel uit Europa waar de PVV voor heeft gestemd. En dan doet minister Donner ook nog voorstellen om de huur flink te gaan verhogen bij huizen die goed geïsoleerd zijn. Een koophuis in onze gemeente is al lang niet meer te betalen. Het is hoog tijd om in actie te komen.

Dus gaat de SP weer langs de deuren met een enquête om uit te zoeken hoe hoog de nood is. Bij deze Tribune vind je ook een exemplaar van die enquête. Als je niet al meegedaan hebt, doe dat dan alsnog! Ook op onze website (https://debilt.sp.nl) vind je de enquête. Hoe meer mensen er mee doen, hoe beter de resultaten, én hoe duidelijker het signaal dat we kunnen afgeven. De enquêtes kunnen naar Etiënne van Buren, Planetenbaan 393, 3721 KM Bilthoven. Maar je mag je antwoorden en je verhalen ook gewoon mailen naar debilt@sp.nl.

SP Huurenquête 2011 (PDF)
SP Huurenquête 2011 (DOC)
Toelichting op de SP Huurenquête 2011 (DOC)

U bent hier