h

Harry van Bommel debatteert met PVV over twee-statenoplossing Israël

13 maart 2011

Harry van Bommel debatteert met PVV over twee-statenoplossing Israël

Op maandag 21 maart om 19.00u gaat Harry van Bommel in debat met Wim Kortenoeven van de PVV, over het Israel-Palestinaconflict. Het debat vindt plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis van Utrecht, en wordt georganiseerd door de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD. De stelling van de avond is “Palestijnse staat of niet?”

Harry van Bommel is sinds 1998 kamerlid voor de SP. Hij is buitenlandwoordvoerder, en heeft Israël en de Palestijnse gebieden herhaaldelijk bezocht. De SP is voorstander van een twee-statenoplossing, waardoor beide landen veilig en levensvatbaar zijn, en naast elkaar bestaan.

Wim Kortenoeven is sinds 2010 kamerlid voor de PVV. Van 2000 tot 2010 werkte hij bij het CIDI (Centrum voor Informatie en Documentatie Israel) in Den Haag. Hoewel het CIDI zich uitgesproken heeft voor een twee-statenoplossing, heeft Kortenoeven zich achter PVV-leider Wilders geschaard, die een twee-statenoplossing niet nodig vindt: 'er is al een Palestijnse staat en die heet Jordanië'.

De avond is vrij toegankelijk. Het provinciehuis bevindt zich aan de Pythagoraslaan 101, in de wijk Rijnsweerd in Utrecht-Oost. Het provinciehuis is goed bereikbaar met buslijnen 10, 11, 30, 31, 32, 211 en 212. Parkeren rondom het provinciehuis is gratis.

U bent hier