h

SP wil invalidentoilet op basisschool

28 oktober 2010

SP wil invalidentoilet op basisschool

De achtjarige Kaya kan eindelijk naar de basisschool waar ook zijn zussen zitten. Maar Kaya heeft een invalidentoilet nodig, en dat is er niet op de school. De gemeente is verantwoordelijk dat het toilet er komt. Maar de gemeente vindt dat de school het toilet moet aanpassen, en doet niets. Zo wordt de strijd over de rug van het kind uitgevochten. De SP stelt vragen.

“Een kind moet naar de wc kunnen,” stelt SP-raadslid Anne-Marie Mineur, “ook als het niet naar een gewone wc kan. Nu komt de moeder Kaya elke middagpauze halen zodat hij thuis naar de wc kan. Maar dat is natuurlijk geen oplossing. De gemeente moet met de school maar uitvechten wie het benodigde geld op tafel moet leggen. Nu verschuilen ze zich achter de ouders van het kind om een oplossing te vinden. Dat klopt niet. Het college is verantwoordelijk, en moet die verantwoordelijkheid nemen.”

De SP wil ook graag weten hoeveel scholen er in De Bilt zijn waar wél invalidentoiletten zijn aangelegd voor kinderen met een beperking. “Als er geen kinderen met een beperking naar een school gaan, dan is er niet zo’n haast mee om een invalidentoilet aan te leggen”, vindt Mineur, “maar het ontbreken van een toilet moet geen hindernis zijn om kinderen met een beperking te kunnen toelaten. Die verantwoordelijkheid moet de wethouder ook voelen.”

U bent hier