h

Brief aan Hollandsche Rading.

2 maart 2010

Brief aan Hollandsche Rading.

Op zaterdag 6 februari was de SP in Hollandsche Rading op bezoek. Misschien heeft u met ons gesproken, in elk geval hebben wij een korte opsomming gemaakt van alle dingen die wij hoorden van de inwoners. Het resultaat is de volgende brief die door de SP in Hollandsche Rading is verspreid.

De Bilt, februari 2010

Aan de bewoners van Hollandsche Rading,

Onlangs heeft de SP overal in uw dorp aangebeld met de vraag of u ideeën, wensen, opmerkingen en (eventueel) klachten heeft over uw bijvoorbeeld woonomgeving, het gemeente­bestuur en de gemeentelijke voorzieningen. “Buurten in de buurt”, noemen wij dat. Wij doen dat overal in Nederland, om te horen wat er leeft bij de mensen.

Bij een groot deel van de huizen stond u ons te woord. Hoewel u in het algemeen erg tevreden bent met het “wonen in het groen”, bleek dat er toch wel iets op te merken valt. Wij geven de informatie verkort weer.

  • Geluidsvolume en fijnstofproduktie van de A27 vormen nu nog geen acuut probleem, maar bij verbreding van de weg zal dat erger worden. Het gemeentebestuur moet actiever optreden bij hogere overheden en Rijkswaterstaat voor verbeteringen.
  • Automobilisten rijden te hard en negeren zebra’s. De gemeente moet de regels beter handhaven.
  • Een visie van het gemeentebestuur voor de kleine kernen wordt node gemist.
  • Sommigen melden hondenpoep als een probleem.
  • U vindt het jammer dat klein chemisch afval naar de gemeentewerf in De Bilt moet worden gebracht. Het zou welkom zijn als in het dorp een container geplaatst wordt.
  • Voor de jeugd moet er een skatebaan komen aan op het pleintje vóór de school.
  • Iemand was voor 6 uur thuiszorg per week geïndiceerd, de zorgleverancier vond echter 3 uur voldoende.
  • Een nieuwtje voor mensen in de recreatiewoningen op de Floris V weg: door een recent aangenomen wet is aan de gemeenten de plicht opgelegd om de bewoning van recreatiewoningen te legaliseren. De gemeente moet de mensen dus registreren op hun feitelijke woonadres als ze daar al sinds 1 januari 2003 onafgebroken wonen. Een “proefkonijn” om zich te laten registreren heeft zich al bij ons gemeld.
  • U stoort zich aan het sluipverkeer Tolakkerweg in ochtend- en avondspits
  • Het veiligheidsgevoel van mensen wordt ondermijnd door een serie inbraken.
  • In de meeste gevallen gaat het om concrete klachten, waar wij invloed op uit kunnen oefenen. Wij zullen deze klachten oppakken, en doorspelen naar de gemeente, en erop aandringen dat er wat mee gedaan wordt. Aan het sluipverkeer en de gevolgen van de inbraken kunnen wij helaas weinig doen, maar wij zullen uw zorg wel onder de aandacht brengen van burgemeester en wethouders. Oók na 3 maart.

    Deze informatie wordt huis-aan-huis verspreid in Hollandsche Rading. Mocht u nog iets te binnen schieten waarvan u vindt dat wij dat moeten weten, stuur uw boodschap dan aan onderstaand adres.

    Met vriendelijke groet,

    Anne-Marie Mineur
    Voorzitter SP-afdeling De Bilt

    U bent hier