h

SP slaat piketpaaltjes voor studentenwoningen

27 februari 2010

SP slaat piketpaaltjes voor studentenwoningen

De SP heeft op vrijdagmiddag 26 februari piket­paaltjes geslagen bij het RIVM-terrein, om dat alvast te reserveren voor studenten­woningen. Al ruim 20 jaar is de gemeente in gesprek met het RIVM over dit terrein, en steeds geeft het RIVM niet thuis. Nu heeft het RIVM aangekondigd dat het wil verhuizen naar de Uithof. Als het zogeheten Schapenweitje ditmaal wel vrijkomt, wil de SP dat er nu wél gebouwd wordt voor jongeren en andere mensen met een smalle beurs.

Lijsttrekker Etiënne van Buren: “Het weer werkte niet mee, maar de SP laat zich niet door een buitje uit het veld slaan. We hebben een begin gemaakt voor woningbouw op dit terrein, om te laten zien dat het mogelijk is. Het RIVM houdt dit terrein nu al veel te lang in gijzeling. Het is een van de weinige plekken waar we nog flink aan de slag kunnen met sociale woningbouw. Op alle andere plekken moeten we de bossen in, en dat is iets waar de SP terughoudend mee is. Eén van de grote charmes van deze gemeente is dat die midden in de natuur ligt. Ook dit is een mooi stukje groen. Maar we hebben ook te maken met grote woningnood en lange wachtlijsten. Dit terrein ligt nu al meer dan 20 jaar te wachten tot het RIVM bedacht heeft of er nieuwe onderzoeksgebouwen moeten komen. Dan kiezen wij liever voor woningbouw.”

Na afloop van de actie heeft de SP de gaten van de piketpaaltjes weer zorgvuldig aangestampt. Zolang het weitje nog een Schapenweitje is, moeten de schapen er veilig komen lopen, zonder hun poten te breken.

Starterswoningen op het schapenweitje.vlnr: Dirk Lammers, Sergey van Daalen, Anne-Marie Mineur, Etiënne van Buren, Charlotte Offenberg, Dirk van Kekem, Els Winsemius.

U bent hier