h

SP slaat piketpaaltjes voor studentenwoningen

21 februari 2010

SP slaat piketpaaltjes voor studentenwoningen

De SP gaat op vrijdagmiddag 26 februari piket­paaltjes slaan bij het RIVM-terrein, om dat alvast te reserveren voor studenten­woningen. Het RIVM heeft aangekondigd dat het wil verhuizen naar de Uithof. De SP verwacht dat het bedrijf daarmee de claim zal loslaten die het heeft gelegd op het zogeheten Schapenweitje. Dat terrein kan dan gebruikt worden voor woningbouw. De SP wil dat er ditmaal wél ruimschoots gebouwd wordt voor jongeren en andere mensen met een smalle beurs.

Lijsttrekker Etiënne van Buren: “Dit is wat je noemt een win-winsituatie voor iedereen. De woningnood onder Utrechtse studenten is een van de hoogste in Nederland. De Bilt ligt zo dicht bij De Uithof en de Utrechtse binnenstad dat het een uitstekende plek is voor studenten om te wonen. Ook station Bilthoven ligt vlakbij. Daar komt bij dat we daarmee eindelijk woonruimte kunnen bieden aan onze eigen scholieren, zodat ze niet meer weg hoeven te trekken. En door woningruimte te bieden aan jongeren, halen we de gemiddelde leeftijd van onze gemeente een beetje omlaag. Dat kunnen we goed gebruiken.”

De SP is zich ervan bewust dat de plannen van het RIVM nog niet zeker zijn. “Maar”, zegt Van Buren, “we hebben te vaak meegemaakt dat de plannen al rond waren voor de mensen om wie het ging er iets over konden zeggen. Nu kan dat wel. Bovendien: we slaan alleen nog maar piketpaaltjes. We heien nog geen palen de grond in.”

De SP laat zich inspireren door de containerwoningen die de Amersoortse studentenhuisvester SSH neer laat zetten in het Eemkwartier. De woningen daar zijn erg populair, en er is een wachtlijst voor. Er staan nu 120 woningen langs de Eem, mogelijk komen er nog 56 bij. Ook in Utrecht staan 234 containerwoningen.

U bent hier