h

SP kiest project Larenstein tot winnaar van Gebakken Peer Trofee

7 februari 2010

SP kiest project Larenstein tot winnaar van Gebakken Peer Trofee

Het project Larenstein had vandaag de twijfelachtige eer om uitgeroepen te worden tot winnaar van de 'Gebakken Peer'-trofee van de SP. Namens zijn collega Arie Jan Ditewig die op skivakantie was, nam wethouder Herman Mittendorff de trofee in ontvangst uit handen van lijsttrekker Etiënne van Buren. Wethouder Mittendorff sprak zijn waardering uit voor de opbouwende houding die de SP de afgelopen jaren heeft getoond, en beloofde een ereplaatsje voor de trofee een ontwerp van de Biltse industriëel ontwerper Stephan Siepermann.

foto: Veroniek Clerx

De SP had de trofee uitgeloofd aan het project dat de inwoners van De Bilt het meeste met de gebakken peren had laten zitten. In het najaar van 2009 had de SP huis-aan-huis een krant verspreid waarin de burgers gevraagd was om hun grootste ergernis in te zenden. Daarop kwamen tientallen reacties binnen, vaak met meerdere onderwerpen. Etiënne van Buren: “de reacties kwamen vaak recht uit het hart. Mensen voelen zich vaak buiten spel gezet. Een treffend voorbeeld is van een hoogbejaarde inwoner die het gevoel heeft dat de gemeente hem het laatste stukje groen leven afneemt met de plannen rondom de Melkweg. Ook het buitenbad en de groenvoorziening werd geregeld aangedragen.”
De keuze voor Larenstein werd het meest gemaakt. Daarbij woog de SP ook de impact van het project mee. Niet alleen de komst van het bedrijventerrein telt daarbij mee, maar ook de gevolgen van het laten ploffen van de bunker speelt een belangrijke rol. “De komst van het bedrijventerrein is een besluit dat de gemeenteraad genomen heeft, maar de SP heeft daar vanaf het begin bezwaar tegen gemaakt”, aldus Van Buren.
De SP hoopt dat het college zich de boodschap aantrekt. Afdelingsvoorzitter Anne-Marie Mineur: “waar het om gaat is dat bestuurders met de mensen samen moeten besluiten over hun leefomgeving. Dat is democratie. Niet over de hoofden van mensen heen, maar in overleg met alle betrokkenen.”
Behalve wethouder waren ook vertegenwoordigers van verschillende andere politieke partijen aanwezig.

U bent hier