h

SP informeert omwonenden H.F.Wittecentrum over procedure zwembadplannen

27 februari 2010

SP informeert omwonenden H.F.Wittecentrum over procedure zwembadplannen

De SP heeft in de omgeving van het H.F.Witte-centrum huis-aan-huis een brief verspreid waar­in zij de gang van zaken uitlegt omtrent het sportcomplex dat afgelopen week gepresenteerd werd. De SP werd benaderd door omwonenden die geërgerd en ongerust waren over de ingrijpende plannen waarover zij per brief geïnformeerd werden.

Etienne van Buren, fractievoorzitterLijsttrekker Etiënne van Buren is boos over de actie: “De brief die de wethouder van GroenLinks & PvdA aan de omwonenden heeft gezonden, wekt de indruk dat de kogel al door de kerk is. Dat is volstrekt misplaatst. Het gaat om plannen die gemaakt zijn op een verzoek dat GroenLinks & PvdA twee jaar geleden deed. Dat de plannen nu pas, een paar dagen voor de verkiezingen, worden gepresenteerd, is op meerdere manieren kwalijk.”

“Niet alleen overvalt de wethouder van GroenLinks & PvdA de omwonenden met een plan waar ze nooit om hebben gevraagd, en waar ze nooit over zijn geraadpleegd. Ook de volksvertegenwoordiging is buiten spel gezet. De wethouder gaat volstrekt voorbij aan de rol van de gemeenteraad. In een democratie beslist niet een wethouder wat er in een gemeente gebeurt, maar de meerderheid van de gemeenteraad. Door dit plan als een voldongen feit te presenteren, jaagt de wethouder de omwonenden de schrik op het lijf, en de raad in de gordijnen. GroenLinks & PvdA kan nog wel een lesje staatsinrichting gebruiken.”

Omdat de stukken pas op donderdag 25 februari verstuurd zijn aan de gemeenteraad, heeft de SP de plannen nog niet kunnen bestuderen. Wel is duidelijk dat de plannen op meerdere plannen afwijken van het voorstel waarvoor de SP eerder duizenden handtekeningen verzamelde. De SP wil een buitenbad met ligweide bij het huidige zwembad Brandenburg, en niet een binnenbad met open dak op het Henri Dunantplein. Ook het feit dat het project betaald moet worden met de bouw van dure huizen, schiet de SP in het verkeerde keelgat. Van Buren: “We lopen hier mijlenver achter in de bouw van sociale woningbouw, en weer laat dit college een kans lopen om te bouwen voor mensen met een smalle beurs.”

In de brief die de SP verspreid heeft, geeft de partij de omwonenden vier adviezen: bestudeer de plannen op de website van de gemeente, bundel uw krachten in een bewonerscomité en bepaal gezamelijk uw standpunt, kom in april naar de inspraakavond en stem op 3 maart op een partij die uw inbreng serieus neemt.

Kopie van de verspreide brief
Artikel op de gemeentelijke website over deze plannen.

U bent hier