h

Interview met Victor Jansen Schipper in de Biltsche Courant

25 februari 2010

Interview met Victor Jansen Schipper in de Biltsche Courant

Victor Jansen Schipper
De 20-jarige student Victor Jansen Schipper was voorbestemd voor nummer drie van de SP-kieslijst, maar is toch niet verkiesbaar, hoe graag hij ook bestuurlijk zou willen meewerken aan de Biltse toekomst.

Een citaat uit het interview wat Victor laatst gaf aan een journalist van de Biltsche Courant (voorheen de BBC).

Voordelen
Victor Jansen Schipper is al sinds zijn 16e lid van de Socialistische Partij. Als derdejaars student Politicologie is hij gepokt en gemazeld in de Nederlandse politieke historie. Ook hij ziet het probleem van de vergrijzende Raad. "Maar heb je de kieslijsten gezien? Als jongeren niet worden gevraagd voor de kieslijst dan worden ze natuurlijk ook niet gekozen. De SP vindt het belangrijk dat jongeren meebesturen, ze staan ze vaak hoog op de kieslijsten." 'Jong' geeft voordelen, want symbool voor progressief en proactief. "Jongeren zijn meer geneigd tot vernieuwing en verandering. Wij houden ontwikkelingen bij zoals Twitter, Hyves en Facebook. Maar daarmee ontstaat wel het gevaar, dat je de afstand van de kiezer vergroot. Een raadslid mag het echte 'handwerk' nooit vergeten."

Studentenhuisvesting
Dat handwerk zit er voorlopig voor hem niet in. Hij woont gedwongen in Utrecht en staat daarom bestuurlijk aan de kant. Het zal nog zes jaar duren voor hij in De Bilt op woonruimte kan rekenen. "En eenmaal weg is de kans klein dat je terugkomt. Het gemeentebestuur zelf moet de jeugd hier willen houden", vindt hij. "Dat vraagt méér dan investeringen in sport of cultuur. Woonruimte en werkgelegenheid zijn eerste vereisten. Maar zo'n 'Park Bloeyendael' is natuurlijk een verkeerde keuze. Welke jongere kan 825.000 euro voor een huis neertellen. Daarom is mijn voorstel: bouw studentenwoningen!"

Het volledige artikel met Victor Jansen Schipper

U bent hier