h

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010

22 januari 2010

Gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. De SP is er helemaal klaar voor. Met een combinatie van ervaren oudgedienden en fris nieuw bloed hebben wij een evenwichtige kandidatenlijst opgesteld die straks voor een sterke raadsfractie kan gaan zorgen.

Straks fractie? Anne-Marie , Sergeij , Maaico , Etienne en Menno

Maar eerst is de kiezer nog aan het woord. De SP heeft een actieprogramma opgesteld om de kiezer te overtuigen. Hieronder kunt u alvast in 't kort zien waarom de SP uw stem waard is.

5 SPEERPUNTEN VOOR EEN SOCIALER DE BILT

1. Uw zorg is onze zorg

De SP maakt zich al jaren druk om goede zorg: thuiszorg, voorzieningen voor gehandicapten, medische ondersteuning. De hoop dat de markt vanzelf wel zal zorgen voor betere kwaliteit, is nu wel helemaal weggevallen. De SP wil dan ook geen cent inleveren op de zorg totdat iedereen die zorg heeft die hij nodig heeft. De SP wil dat de thuiszorg wordt ondergebracht bij de gemeente, zodat we geen tonnen hoeven te betalen aan dikke bonussen, en wel goed in de gaten kunnen houden dat er voor iedereen goed gezorgd wordt.

2. Betaalbare en levensloopbestendige woningen

De bevolkingspiramide van De Bilt heeft een heel slanke taille: de mensen tussen 20 en 40 trekken weg. Geen wonder, er zijn geen huizen voor ze. De SP wil meer huurwoningen voor jongeren en mensen met een smalle beurs, en meer sociale koopwoningen voor starters en voor senioren die wat kleiner willen gaan wonen. De gemeente moet ervoor zorgen dat een derde van alle woningen die de komende tijd in De Bilt gebouwd mogen worden, moet sociale woningbouw is. Ook is de SP ervóór om kinderen de gelegenheid te geven om hun huis te laten aanpassen voor hun ouders, de zogenaamde kangaroewoningen.

3. Een veilige en gezonde omgeving

We willen allemaal veilig kunnen leven: een schone grond, gezonde lucht, niet te veel lawaai en geen gevaarlijke materialen in onze omgeving. De SP pakt bodemverontreiniging aan, inventariseert asbest in openbare gebouwen en neemt maatregelen tegen luchtverontreiniging en geluidsoverlast van de A27. De SP strijdt voor beter openbaar vervoer. Ook uitbreiding van het wandelnetwerk rond onze zes kernen heeft onze steun.

4. Mensvriendelijke inrichting openbare ruimte

Onze woonomgeving moet veilig zijn om in te wonen. Verkeersremmende maatregelen in woonwijken, geen hondepoep op straat, geen losliggende stoeptegels of scheuren in de weg. En uiteraard moeten de voorschriften ook gehandhaafd worden. De SP pleit ervoor om (het budget voor) het openbaar groen te laten beheren door de omwonenden zelf. Ook jongerenontmoetingsplekken maken onze gemeente leuker voor iedereen.

5. Bestuur op maat

De SP wil dat mensen zich thuis voelen in hun eigen omgeving en er samen verantwoordelijkheid voor dragen. Wij willen dat er naar de burger wordt geluisterd. Open en eerlijke communicatie, daar gaat het om. De gemeentelijke dienstverlening moet worden gekenmerkt door kwaliteit, en klantgerichtheid. Dat betekent een verbetering van de briefafhandeling, de klantvriendelijkheid en de kwaliteit van het werk. Het helpt om elkaar geregeld tegen te komen. Dus: scholen, winkels en sportvoorzieningen in elke kern, goede busverbindingen tussen kernen. Ook de besluitvorming willen we dichtbij de mensen: minder bureaucratie, meer invloed van de inwoners zelf.

Stem op 3 maart SP, daar hebt u op 4 maart ook nog wat aan…

U bent hier