h

Baarnaars verzetten zich tegen komst flats voor hun neus

14 januari 2007

Baarnaars verzetten zich tegen komst flats voor hun neus

Gepubliceerd op 14 januari 2007, 18:02 Gooi en Eemlander

BAARN - Op een afstand van tien meter van je woonkamer een flat voor je neus krijgen, is volgens de gemeente Baarn 'stedebouwkundig inpasbaar', maar de bewoners van de Sonneveltflats maken hun borst nat om in verzet te komen.

"Onze huisbaas Eemland Wonen zegt dat het net zo wordt als bij de Eemborg-flats. Ik heb daar foto’s gemaakt bij een kennis die op dezelfde verdieping woont en ben erg geschrokken. Het lijkt net of je op de binnenplaats van de Bijlmerbajes zit’’, aldus Henny Uit den Bosch, bewoonster van de Sonneveltflat.

Het is tijd voor actie vindt ook de SP die dit weekeinde per brief de noodklok luidde en een handtekeningenactie begint. Bewoners zijn van plan om in groten getale naar de commissievergadering te gaan op donderdagavond om acht uur.

Ook veel bewoners van de tegenover gelegen huizen aan de Prof. Fockema Andreaelaan zijn tegen de plannen. ,,Wij hebben een koophuis, dat daardoor in waarde daalt. Ze kunnen vanuit dat betonblok straks zo in je woonkamer kijken. Nu zit er nog een speelveld tussen’’, aldus Astrid Imthorn.
Voor de nieuwbouw moet het grasveld waarop kinderen uit de wijk kunnen spelen grotendeels worden opgeofferd. In de gebouwen met drie woonlagen wil Eemland Wonen vier groepswoningen maken voor 28 dementerende ouderen, twaalf startershuizen en twaalf appartementen voor senioren.

U bent hier