h

Zwembad Brandenburg

De SP blijft vasthouden aan het behoud van een zwembad in De Bilt, en pleit voor een zwembad op de plek waar het nu ook al staat. Lees ook het artikel in de afdelingskrant 2013.

14 november 2018

SP Tweede Kamer schiet Regenboogschool en De Bilt te hulp

De SP in de Tweede Kamer heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan de minister over het uitstel van de nieuwbouw van de Regenboogschool in De Bilt.

Lees verder
20 september 2016

UPDATE: Protest en vragen over plan omleiding autoverkeer via Oude Brandenburgerweg.

Een tijdelijke omleidingsroute voor autoverkeer, in verband met de in aanbouw zijnde rotonde op de Leyenseweg, was het plan van de projectmanager. De bedoeling was om vanaf de Oude Brandenburgerweg auto’s om te leiden via de Kuifeendlaan en Reigerlaan naar de parkeerplaats bij de Hoogvliet en Action.

Lees verder
12 april 2015

Wat kost ons zwembad nu werkelijk?

Wat kost het huidig zwembad Brandenburg de gemeente per jaar? Ik maak het makkelijk voor de lezers, ik zal het multiple choice doen:
A) € 1.000.000 per jaar
B) € 400.000 per jaar
C) € 229.000 per jaar

Het werkelijke antwoord is: alle bovenstaande antwoorden.

Lees verder
31 januari 2014

SP: Wethouder had niet om zwembad hoeven aftreden

De SP vindt het jammer dat wethouder Mittendorff is afgetreden vanwege het gesneuvelde voorstel om een nieuw, sober zwembad neer te zetten op de bestaande locatie. In het verleden heeft de SP geregeld met de GroenLinks / PvdA-wethouder op ramkoers gelegen, ook over de zwembadplannen die de wethouder presenteerde, maar bij dit laatste voorstel zat de wethouder weer geheel op de SP-lijn.

Lees verder
29 januari 2014

SP staat pal voor zwembad Brandenburg

De SP blijft pleiten voor een zwembad op de bestaande locatie. Bij de laatste raadsvergadering van januari zal de SP samen met GroenLinks/PvdA en Beter De Bilt een motie indienen om nu niet langer onderzoek te doen, maar zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Het plan stemt overeen met de wensen van ruim 10.000 mensen die een petitie hebben ondertekend.

Lees verder
27 juli 2013

Toch een nieuw zwembad !?

Op initiatief van de SP hebben enkele partijen in de gemeenteraad de koppen bij elkaar gestoken. Zij willen een politiek en maatschappelijk draagvlak vinden voor de aanleg van een nieuw zwembad. Het zijn Bilts Belang, CDA, SP en ook de ChristenUnie heeft zich bij dit initiatief aangesloten. Waar gaat het om? Het oude zwembad Brandenburg is eigenlijk totaal versleten, en moet vervangen worden. Of niet?

Lees verder
3 juli 2013

SP steunt petitie zwembad

De SP steunt van harte de petitie voor het behoud van zwembad Brandenburg. De SP heeft eerder voorgesteld om het zwembad op de bestaande plek te renoveren, en blijft dat voorstel steunen.

Lees verder
28 juni 2013

Geen nieuw zwembad in De Bilt

Er komt geen nieuw zwembad in De Bilt. De gemeenteraad besloot gisteren dat ook het derde plan van wethouder Mittendorff niet goed genoeg is. De raad vond dit plan te riskant. Daarmee geeft het college de hoop op om nog een nieuw zwembad te realiseren. Het voorstel van de SP om dan een nieuw zwembad neer te zetten op de plaats van het oude, haalde geen meerderheid.

Lees verder
14 november 2010

SP steunt omwonenden bij wens inspraak zwembadplannen

De SP steunt van harte de voorstellen die de omwonenden op 9 november gedaan hebben bij het rondetafelgesprek met de gemeenteraad. Zij zijn bepaald niet tegen elke vorm van vernieuwing of verbetering, maar zij willen daar wel intensief bij betrokken zijn. Dergelijke betrokkenheid van de burgers is de SP op het lijf geschreven.

Lees verder
7 november 2010

Rondetafelgesprek Zwembad Brandenburg en H.F.Wittecentrum

Aanstaande dinsdagavond om 20.00u vindt er in de raadszaal van het gemeentehuis een rondetafelgesprek plaats over de plannen die Herman Mittendorff heeft om het zwembad Brandenburg samen te voegen met het H.F.Wittecentrum. Zowel op de achterblijvende locatie als rondom het nieuwe sport- en zalencentrum wil hij een heleboel woningbouw plegen. Uitgenodigd zijn omwonenden van beide locaties, en verder de mensen van
het zwembad, de zwemclub, de Biltse Sportfederatie en het H.F.Wittecentrum. Uiteraard zijn uw SP-mensen daarbij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier